Новини и събития

Шефът на Porsche потвърди хибридното 911

Подобна версия на спортното купе ще е готова до 6 години.

Компанията Porsche разработва хибридна модификация на следващото поколение на култовия модел 911. За това се говори от доста време, но едва сега шефът на германския производител Оливер Блюм официално потвърди информацията.

Пред Automotive News топ-мениджърът разкри подробности за автомобила. От думите му става ясно, че версията с комбинирано задвижване – бензинов мотор и електрически двигател, ще се появи през 2023 или 2024 г. За автомобила ще бъде използвана нова схема с акумулатори с 47 ампер-часа, благодарение на които пробегът само на ток ще е около 70 км.

Според последните информации, в Porsche имат сериозни трудности с разработката на подобен автомобил. Преди месец главният инженер на компанията – Аугуст Ахлайтнер, потвърди, че хибридният агрегат (включително и батериите) ще направят колата прекалено тежка и това ще се отрази както на динамичните характеристики, така и на управляемостта.

Друг проблем е високата цена на проекта, който поне към момента е икономически необоснован. Според Блюм обаче, до 2024 г. ситуацията на пазари на електромобили и хибриди ще се измени в положителна насока и това ще повиши интереса към подобни коли.